Kriauklės turi būti įrengtos taip, kad jų centrinė dalis būtų ne arčiau kaip 460 mm nuo bet kurios sienos, spintelės ar darbo paviršiaus.
Virtuvėje, žemesniuose darbo paviršiuose įrengtos kriauklės, skirtos sėdintiems žmonėms naudoti, negali būti gilesnės kaip 150 mm.
Kadangi žmogaus keliai ir kojos bus pakišti po kriaukle, tai jos dugnas turi būti izoliuotas, nešiurkštus ir be jokių aštrių kraštų. Po kriaukle esantys vandens tiekimo vamzdžiai ir atliekų išmetimo angos turi būti kuo arčiau sienos, kad nebūtų išsikišę į keliams ir kojoms pasidėti skirtą erdvę. Jeigu tik yra galimybė, karšto vandens vamzdžiai turi būti izoliuoti, kad žmogus, netyčia palietęs juos koja ar keliu, nenusidegintų.
Kriauklės ir prietaisai, integruoti reguliuojamo aukščio įrenginiuose, turi būti su lanksčiomis vamzdžių jungiamosiomis detalėmis, skirtomis juos sujungti su vandens tiekimo ir šiukšlių išmetimo vamzdžiais. Kriauklė turi būti įrengta taip, kad pasiektų viršutinį ir apatinį tokių vamzdžių sujungimo tašką.
Kriauklių čiaupai turi būti svirtiniai, o jų ketvirčio atlenkimo turėtų užtekti maksimaliai srovei paleisti ir vėliau – sustabdyti. Čiaupas turi būti lengvai sukinėjamas tam, jeigu kartais vandeniu reikėtų pripildyti įvairios talpos indus. Tokiu atveju, besinaudojantiems čiaupu žmonėms nereikės laikyti didelių indų tiesiai po čiaupu.
Svirtine rankena valdomi išsisukantys kamščiai yra patogesni, nei grandinėlės pagalba ištraukiami kamščiai. Svirtinė rankena turi būti aiškiai matoma ir valdoma viena ranka.
Vamzdžiais tiekiamas karštas vanduo dėl saugumo negali būti karštesnis kaip 40 laipsnių (Celsijaus) temperatūros. Vandens spaudimas turi būti gerai sureguliuotas, kad vanduo nepurkštų ir netikštų ant aplinkinių paviršių.