Atitinkamos sandėliavimo zonos turi būti kiekvienoje virtuvėje ir gaiviųjų gėrimų zonoje. Turi būti suteikta galimybė jose saugomus produktus ir daiktus saugiai ir patogiai paimti. Jei sandėliuojama tinkamai, patalpoje mažėja netvarka, atsiranda daugiau naudingos tuščios erdvės. Sandėliavimo įrenginiai turi būti visiems prieinami, patogūs ir suprantami.
Sandėliavimo įrenginiai gali būti su ištraukiamomis dalimis, pvz., stalčiais, kurie būtų pasiekiami iš abiejų pusių, arba ištraukiamomis lentynomis, kurioms esant, žmonėms nereikės lankstytis.
Ankštoje patalpoje galimi įrenginiai (pvz., staleliai) įrengti ant ratukų. Jie galėtų būti pastatomi po stacionariais įrenginiais ir ištraukiami tuomet, kai reikia nišos keliams pakišti.
Jeigu lengvai judinamas įrenginys yra su plokščiu paviršiumi, tai toks paviršius gali būti naudojamas kaip darbinis. Spintelės (gali būti sukiojamos) kambario kampe įrengiamos taip, kad paimti iš jų daiktus būtų visiems patogu. Virš žemo darbo paviršiaus pritvirtintos atviros lentynos negali būti pakabintos aukščiau kaip 1150 mm virš grindų.
Prie sienos pritvirtintos aukštos spintelės, kai yra ir kiti sandėliavimui skirti įrenginiai, gali būti naudojamos papildomam sandėliavimui. Kad ir kaip būtų, daugumai žmonių gali būti sunku pasiekti daiktus, esančius tokiose spintelėse, todėl jose neturėtų būti laikomi reguliariai naudojami daiktai ir produktai. Į jas gali būti sudedami, pvz., rečiau naudojami indai iki to laiko, kol visiems yra pasiekiamas pakankamas dažnai naudojamų indų kiekis.
Stalčių ir spintelių durų rankenos turi būti lengvai sugriebiamos, aiškiai išsiskiriančios nuo stalčiaus ar durų paviršių. Reikėtų vengti mažų, apvalių ir įdubose esančių rankenų, nes daugumai žmonių jos nėra patogios.
Itin patogios traukiamosios rankenos. Jos įrengiamos kuo arčiau žemai esančių įrenginių viršaus ir didelių, prie sienos pritvirtintų spintelių apačios. Atverčiamos spintelių durys turi atsiverti 180 laipsnių kampu, kad, būdamos tokioje padėtyje, niekam nekliudytų.